Az 5 legfőbb figyelmeztető jele annak, hogy Önnek rejtett villamos problémája lehet

1. Ismétlődő berendezés hiba
2. Beállítások véletlenszerű nullázása, vagy folyamat hiba
3. Védelem megszólalása, vagy biztosító kiolvadás a túlterhelés látható jele nélkül
4. Transzformátor, vagy motor túlmelegedés
5. Szünetmentes áramforrások (UPS) gyakori bekapcsolódása

Leáll egy számítógép. A világítás villódzik (flicker). Túlmelegszik egy motor.

Ilyen és ehhez hasonló tünetek megjelenhetnek bármely létesítményben. Ezeket gyakran elhanyagolhatónak, vagy akár normálisnak tartják és apróbb informatikai hibáknak, természetes elhasználódásnak, vagy készüléköregedésnek tulajdonítják. Gyakori fellépésük esetén a valódi ok a hálózat minőségi hibája.
A hálózat minőség hibája súlyos és nagyon költséges problémákat eredményezhet:
• Üzemszünet
• Adatvesztés
• Selejtgyártás
• Túlzott energiafogyasztás
• Karbantartási-, javítási-, és készülék csere költségtöbblet

Hogy tehetjük láthatóvá a villamos rendszer által elrejtett hibákat ? Melyek a rejtett hibák?

Ha az 5 fő figyelmeztető jel bármelyikét tapasztaljuk, akkor az alábbi ismétlődő „támadásoknak” lehetünk áldozatai:
Feszültség esések és csúcsok – jellemzően nagy terhelések indításakor, vagy leállításakor jelentkeznek és károsíthatják a PC-ket, elektronikus vezérléseket és lámpatesteket
Felharmónikusok – megváltozik a hálózati frekvencia, ez melegedésre visszavezethető motor- és transzformátor problémákat okoz és zavarja a megszakítók, biztosítók és relék üzemét
Feszültség aszimmetria – 2% -os vagy nagyobb eltérés a fázisfeszültségek között , túlmelegedő motorok és transzformátorok
Flicker – ciklikus feszültség esések, elsősorban a dolgozók termelékenységét csökkentik
Tranziensek – készülék- és kondenzátor kapcsolások, villámlások által okozott rövid idejű éles feszültség csúcsok , melyek lekapcsolhatják a PC-ket, beégethetnek áramköri kártyákat és megrongálhatják vezetékek szigetelést. Ezek a körülmények általában a létesítményeken belül keletkeznek, ezért a felelősség nem az áramszolgáltatót terhelik.

A FLUKE segíteni tud ezek beazonosításában, kiküszöbölésében és olyan karbantartási és megelőzési döntések meghozatalában, melyekkel jövőbeni megismétlődésük megakadályozható.

Számíthat a FLUKE-ra a hiba feltárásában, kijavításában és megelőzésében. Ha villamos problémák gyors azonosítására és megoldására van szüksége, a FLUKE szolgáltatja a szükséges eszközöket.
• Most ismerkedik a hálózat minőséggel? A FLUKE ehhez intuitív és biztonságos hibakereső műszereket, szemináriumokat és alkalmazástechnikai példákat nyújt.
• Tapasztalt profi ? A FLUKE –nál megtalálja a bonyolult probléma megoldásához szükséges műszereket és esettanulmányokat.

Villamos hálózat és motor mérőműszerek:
http://www.muszerhaz.hu/villamos_halozat_analizatoradatgyujto

Vélemény, hozzászólás?