GW Instek PCS-1000I Szigetelt kimenetű nagy pontosságú áram sönt mérő

img49

A precízen elvégzett mérések nem hibáznak

GW Instek kibocsátja az új PCS-1000I szigetelt kimenetű nagypontosságú áram sönt mérőt, mely megörökli a PCS-1000 egyidejű áram és feszültség mérési funkcióját. A PCS- 1000I öt készlet független sönt ellenállást alkalmaz öt árammérési szint biztosításához, -ezek 300 A, 30 A, 3 A, 300 mA és 30mA- a különböző áramszinteken történő mérési követelmények kielégítésére. Belsejét tekintve a PCS-1000I két készlet 24 bites ADC-t és alacsony hőmérséklet tényezőjű elektronikus alkatrészeket alkalmaz, hogy főleg a tápegységek árammérésére koncentráljon. A PCS-1000I műszerek beállítására és kalibrálására használhatók. Ráadásul a hőmérsékletváltozás nem vezet semmilyen mérési hibához. A PCS- 1000I automatikusan képes kiválasztani a maximális felbontású optimális mérési szintet, kiváltva ezzel kézi kiválasztást és megtakarítva működtetési időt.

img52
img55

A PCS-1000I BNC kimenettel van ellátva, mellyel oszcilloszkóphoz csatlakozva közvetlenül tudja megfigyelni az áram hullámalak változását, áram mérőfej használata nélkül. Az oszcilloszkópok általában nem rendelkeznek elszigetelt csatornákkal és bemenetüknek és kimenetüknek közös pontja van, ami a kimenet terhelésben valószínűleg mérési hibát eredményez. A PCS-1000I nagypontosságú AC/DC áram sönt mérőként, nemcsak USB és GPIB kommunikációs interfészeket biztosít a műszer távirányításához, hanem egyidejűleg hajt végre feszültség és áram mérést. A PCS-1000I kommunikációs parancsai lehetővé teszik a felhasználó számra PC útján a PCS-1000I távirányítását adatvisszajelzés működtetéséhez. A PCS-1000I kiváltja a nem szigetelt PCS-1000 modelleket, melyek gyártását megszüntetjük.

img70
img73

Jellemzők:
6 ½ digites feszültség és áram mérési felbontás  Egyidejű áram és feszültség mérés  Öt árammérési méréshatár (AC&DC): 30 mA/300 mA/3 A/30 A/300 A  AC feszültség méréshatárok: 200 mV/ 2V/20 V/200 V/1000 V  Szabványos USB&GPIB  CE jóváhagyás .

Felhasználók: Műszergyártók Tápegység fejlesztők Elektronikai alkatrész gyártók Nagy pontosságú mérések.

Felhasználási területek: Tápegység analízis Tápegység bemérés R/ D és labor-alkalmazás Minőségvizsgálat Nagy pontosságú mérések.

img77

Termék megjelenés és szállítási tartalom:

Előlap: 1. Hálózati kapcsoló 2. AC/DC 30A kapcsok 3. AC/DC 3A/300 mA/30 mA kapcsok 4. Áram monitor érzékelő 5.AC/DC feszültség kapocs 6.Feszültség/belépés/auto tartomány 7. AC/DC áram tartomány 8. Helyi/Funkció 9.Kijelző

Hátlap: 10. Hálózati csatlakozóvezeték aljzat 11. GPIB 12. USB 13. AC/DC 300A kapocs 14. Ventillátor

Együtt szállított tartozékok: Gyors kezelési kézikönyv, Kezelési kézikönyv (CD), Hálózati csatlakozó vezeték ( földrajzi helytől függő típus), Alligátor csipesszel ellátott mérő vezeték (3A) 1 db,Banándugós vezeték 1 db, USB kábel, Alapvető tartozék készlet Opcionális tartozékok GRA419-J Rack szerelési adapter (JIS) GRA419-E Rack szerelési adapter EIA).

Főbb jellemzők részletes ismertetése
________________________________________________________
Egyidejű feszültség és árammérés

img81

A PCS-1000I nagypontosságú AC és DC sönt méter egyidejűleg képes áramot és feszültséget mérni max. 6 ½ felbontással. A fenti ábra a különböző mérések összekötési módját mutatja. Más gyártók hagyományos mérőeszközeivel történő vizsgálatával szemben, a PCS-1000I kapcsolása egyszerű és nem tesz szükségessé további műszereket. DCV/ACV/DCA/ACA átlagérték mérés beállítások
________________________________________________________________
A PCS-1000I rendelkezik az átlag mérési érték beállítás funkcióval, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválasszon egy mérés számot és ebből átlagot képezzen. Ez egy olyan egyedülálló jellemző, mellyel más műszerek nem rendelkeznek. A különböző pontosságú mérésekhez a PCS-1000I különböző mérési frekvenciákat alkalmaz az AC/DC feszültség kijelzett értékéhez és az AC/DC áram kijelzett értékeihez a felhasználó pontossággal és mérési sebességgel szemben támasztott követelményeinek teljesítéséhez.

img85

Mérés öt készlet kapcsolható sönt ellenállással
Az öt független sönt ellenállással történő kapcsolás kiváló felbontást biztosít az egyetlen sönt ellenállással szemben. 30 mA –es tartomány alatt a felbontás 0,01 µA, ami ideális egészen kis áramok méréséhez.


Tartsuk lenyomva az Auto gombot, a PCS-1000I automatikusan kiválasztja a legnagyobb mérési felbontást a felhasználó számára, megtakarítva ezzel időt és a kézi kiválasztást.

Oszcilloszkópok: https://www.globalfocus.hu/termekkategoria/oszcilloszkopok/

Vélemény, hozzászólás?